PROGRAM 2023

Program v montažni dvorani TANTRA  

Predstave polne ekstaze na Sloverotiki 2023 – Extasia  

Plodni vrt čistega Erosa

Radost se izraža v mnogih oblikah: kot iskrica v očeh, smeh, ples, erotična združitev ženske in moškega, ki sta zaljubljena. Čutiti radost je eden izmed velikih življenjskih naukov, čeprav na čase deluje nedosegljiv. V prvih letih našega obstoja se kopamo v njegovem zlatem blišču.

Ta predstava nas poveže z našim duševnim vrelcem in nam pokaže, da je tisti Pravi Izvir še bolj skrivnosten od človeškega srca. To je naše Kozmično Srce, iz katerega izvira vso Stvarstvo. Toda na naši poti do globljega spoznanja in pristne ljubezni se srečujemo z lastnimi omejitvami in strahovi.

Prispodoba, ki jo promovira ta predstava, nakazuje na arhaično skupnost, ki živi izven meja časa, v svetu, ki se imenuje Eden. Toda v ta svet kmalu vstopijo različne preizkušnje.

Veliki preporod v Sveti Ljubezni

Kaj, če bi obstajala zlata formula, da postanete najsrečnejši par? Kaj če bi se lahko naučili, kako ohraniti tako intenzivno zaljubljenost, kot ste jo okušali ob prvem poljubu, čutili ob prvem dotiku?

Ljubimca iz predstave Extasia sta v slepi ulici. Toda nekaj se zgodi, nekdo se pojavi, in to, kar je bilo nevidno, postane vidno, kar se je zdelo nemogoče, postane mogoče.

Čisto navaden prostor postane zatočišče velikih skrivnosti. In zdaj stojite pred vrati. Želite vstopiti?

Burleska

Kakšno je življenje? Takšno, kot vidite, kot doživljate, ali kot ljubite?

Predstava Burleska prikazuje zgodbo, kjer stvari niso takšne, kot se zdijo na prvi pogled. Vodnica je diva, prava iniciatorka, za katero je igra med ženskim in moškim vedno odigrana na kozmični ravni.

Ženske, ki jih sreča na poti, z njo potujejo in raziskujejo svetove poezije, fantazije in sanjske lepote. In vse se začne v penastem, igrivem svetu, kjer humor, nedolžnost in odkrita čutnost utripajo kot eno.

Erosovo razkritje s strani dobrodušnih bogov

Če želite potovati nazaj v preteklost, ne potrebujete časovnega stroja. Extasia prihaja z zgodbami, ki vas popeljejo v antični Egipt. Predstava vam nudi neprecenljive trenutke, ko se sami Bogovi odzivajo na vaše skrite želje.

Provokativno, polno poezije obilnosti in obilnosti poezije, preroško in polno razodetij. Predstava, o kateri ste dolgo sanjali, predstava, kakršno si je lahko zamislila samo Extasia.

Razcvet čiste ljubezni

Pozabite na vse, kar ste mislili, da veste o življenju samuraja.

Bolj dragocena od umetnosti vojne je umetnost ljubezni.

Močnejša od vsakega orožja je moč ljubezni.

Pomembnejše od vsake druge zmage je srečanje z žensko-poetko, žensko-učiteljico. Extasia za vas poustvari magijo iniciacije v brezčasne erotične skrivnosti. Pridite pogledat, pridite začutit, pridite zacvetet!

Odiseja svetlobe

Gre za erotično konceptualizacijo telesne duhovnosti, prežete z mističnim opojem Bližnjega vzhoda in njegovo neprekosljivo strastjo do Božanskega, kjer plesalke skušajo združiti koreografijo kozmosa s plesom v njegovem ritmu.

Vzpenjajoča se, vrtinčasta spirala, ki jo ustvarjajo skozi gibanje, v svojem bistvu združuje njihovo srce s srcem Najvišjega v najsvetejšem dejanju ljubezni, v katerem se združijo ljubimec, ljubljeni in ljubezen v nepremagljivo eno.

Pigmalion – Umetnost in ljubezen, Simbioza lepote

Čigavo srce je v resnici iz kamna? In kako bi ga lahko ponovno oživili?

Ta zgodba vas bo presenetila, očarala in želeli si boste, da se nikoli ne konča.

Gre za zgodbo o Pigmalionu, kiparju zaljubljenem v svoj lastni kip – neopisljiv spektakel, v se razodeneta mistična erotika in bleščeča lepota.

Če hrepenite po takšnem blaženem in bleščečem doživetju, pridite, čaka vas nepozabna izkušnja!

Antična nomadska duša

Pred davnimi časi, v svetu, ki še vedno nekje obstaja, je živel narod, ki je ljubil Ogenj – ogenj radosti, čistega Erosa, alkimije – in ki je častil skrivnostnost snovi kot izbranega nosilca duha.

Predstava Extasia vas popelje v to skrivnostno resničnost, kjer so arhetipi živi in kjer je sedanjost večna. To je resničnost, v katero lahko vstopimo kadarkoli, vendar le s pogledom v svoje srce in modrost.

Arhetipski obred poroke dveh ljubimcev je praznovanje čistega Erosa, ljubezni in nadzemeljske strasti, ki je prav tako vključen v obred prehoda v odraslost. In vse se odvija v alkimističnem ognjišču kozmičnega obreda, kjer izvajalci in gledalci skupaj doživijo veliko skrivnost združitve Nebes in Zemlje.